Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak “Normal Doğum Eylem Planı Toplantısına” Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’na” katıldı.

 

Toplantı, normal doğum oranlarının artırılması ve sağlıklı doğum süreçlerinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlendi. Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde gerçekleşen programda, normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekildi. Toplantıya birçok akademisyen, sağlık profesyoneli ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

 

Program sonunda Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi ise normal doğumun yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalara katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bir bebekle birlikte, sevginin, gücün, güvenin hayat bulduğu doğum esnasında yaşananlar, annenin ve bebeğin üzerinde bir ömür etkisi kalacak derin izler bırakır. Bu yüzden, bu özel zamanın mümkün olduğunca fıtrata ve doğala uygun bir şekilde gelişmesi, hayati önem taşır." dedi.

Öğr. Gör. ALPER MUSA SAĞLIK (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
3 Ekim 2024